PENTRU CONSTANȚA ⦿ PENTRU CONSTĂNȚENI

Construim noul Acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța

Construim noul Acvariu în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța
Județul Constanța va avea un acvariu unic în Europa, ridicat pe o suprafață de aproximativ 2.600 de metri pătrați, cu două bazine de tip tunel, precum și mai multe bazine de prezentare a speciilor de pești din Marea Neagră și Oceanul Planetar. Noul Acvariu va fi situat pe Bulevardul Mamaia nr. 255 din Municipiul Constanța. Perioada de implementare propusă este de trei ani de la data emiterii autorizației de construire, iar valoarea este de aproximativ de 15 milioane de euro. Noul acvariul din Constanța va fi mai mare decât cel din Tulcea.
 
Construim și dotăm Teatrul pentru Copii și Tineret în cadrul Complexului Muzeal al Științelor Naturii Constanța (PR SE 2021-2027, 10.000.000 euro).
În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Noul planetariu hibrid 4K funcționează la un nivel superior, cu două sisteme de proiecție clasice, opto-mecanică și digitală 4K.
 
Planetariul nostru îmbracă acum o haină nouă, hibridă, ce îl face unic în Europa de Sud-Est, ceea ce ne face să fim mândri de această realizare. A trecut de la o variantă opto-mecanică la una digitală, iar în prezent, le îmbină cu succes pe ambele, și astfel constănțenii se pot bucura de un act cultural de calitate.
Reabilităm Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța.
Reabilităm Biblioteca Judeţeană I.N. Roman, Constanţa.
Reabilităm și modernizăm Teatrul de Vară Mamaia. Consiliul Județean Constanța a alocat 15.476.792 de lei, fără TVA.
 
Am fost interesat să reiau evenimentele importante ale județului nostru. Printre acestea, știți foarte bine, este Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia”. Am reușit să îl facem să renască. După o absență nedreaptă de 11 ani, în 2023, în Mamaia s-au auzit, din nou, acordurile cântecelor înscrise la festivalul care, în trecut, aducea mii de turiști și de constănțeni în fața scenei. Ani la rând, acest eveniment a fost o marcă și o mândrie pentru noi. Sunt 60 de ani de la prima ediție, festivalul acesta, reper cultural-turistic al litoralului românesc, a revenit! M-am bucurat că mii de spectatori ne-au fost alături. Am primit nenumărate semnale pozitive!
 
În mandatul 2024-2028, voi implementa următoarele proiecte care pot deveni un brand internațional cultural al județului Constanța:
 
Festivalul Internațional de Literatură ”Ovidius” (care va acorda cele mai substanțiale premii literare din România)
Tomis Multi-Speed Art, un proiect anual în care vor fi invitați artiști și artist-run space-uri din toată Europa și crearea unui spațiu expozițional de artă contemporană identitar pentru județul Constanța.
Programul internațional Tomis Residency, un program de burse și rezidențe pentru artiști și scriitori din toată Europa prin care să fie promovat patrimoniul cultural material și imaterial al județului Constanța.
 
DECISIV PENTRU CONSTĂNȚENI!
 
DECISIV PENTRU JUDEȚUL CONSTANȚA
 
 
OPTează pentru numărul 8 pe buletinul de vot: Mihai Lupu
Te-ar putea interesa și

Te ținem la curent cu proiectele noastre
Înscrie-te la newsletter!

Fii primul care află despre ce facem în județul Constanța!
PENTRU CONSTANȚA ⦿ PENTRU CONSTĂNȚENI